Guvernul de la Bucureşti, care-şi trimite tinerii la studii în afara ţării pe milioane de euro, nu dă doi bani pe ei când se întorc acasă, deşi au un bagaj de cunoştinţe extrem de încărcat, pe care l-ar putea pune în slujba ţării, numai dacă ar exista şi voinţă în acest sens.
Aceasta este concluzia la care a ajuns chiar unul dintre bursieri, Codrin Ştefan Arsene, citat de hotnews.ro. Codrin este unul dintre băieţii deştepţi ai României, care a plecat în 2005 în America cu o bursă guvenamentală. Însă, ulterior a conştientizat că Executivul nu-şi dă interesul nici pentru a plăti la timp taxele pentru studii, dar nici pentru a încadra oamenii care studiază în universităţi prestigioase ale lumii în instituţiile statului român, unde ar fi nevoie de ei.
Codrin Ştefan Arsene este unul dintre băieţii cu adevărat deştepţi ai României, care este bursier acum la University of Chicago şi care deplânge modul în care Guvernul român îşi tratează oamenii care ar putea ajuta ţara să iasă din impas. Potrivit hotnews.ro., Codrin este unul dintre puţinii români care a obţinut în 2005 o bursă guvernamentală, prin intermediul căreia a putut studia în America. A călătorit prin 64 de ţări, se implică activ în politicile de tineret de la Bruxelles şi, din 2007, face cercetări economice în Africa.


Acest articol a fost preluat de :

Guvernul României a lansat în 2004 programul special de burse intitulat "Cariera ta, o şansă pentru România". Absolvenţii, în şcolarizarea cărora s-au investit 6 milioane de euro, ar fi trebuit să lucreze ca manageri publici în administraţie, postul fiindu-le garantat. Ca orice proiect făcut să dea bine în ochii europenilor, programul s-a dovedit a fi un fiasco. La Senat, Camera Deputaţilor, Preşedinţie, dar şi în alte instituţii publice, aceste posturi nu există în organigramă, iar acolo unde există, ele se ocupă prin concurs.

6.000.000 euro = zero manageri publici
EŞEC ● Tinerii şcoliţi pe bani mulţi în străinĂtate aşteaptă în zadar posturile în administraţie
Prin programul Bursa Specială Guvernul României (BSGR), statul român a investit circa 6 milioane de euro pentru a pregăti manageri publici în universităţi din străinătate. Rezultatul? Un eşec total. Tinerii întorşi de la studii nu-şi primesc posturile promise, autorităţile implicate nerespectîndu-şi obligaţiile contractuale.

În luna martie a acestui an, Jurnalul Naţional a scos la iveală faptul că tinerii care au terminat ciclul 2 al Proiectului Tinerilor Profesionişti (Young Professional Scheme), au aşteptat luni în şir pentru a fi repartizaţi ca manageri în administraţia publică. YPS, finanţat de Uniunea Europeană cu peste 7 milioane de euro, este un program care pregăteşte tot manageri publici. YPS şi BSGR merg în paralel, fiind două programe pentru care s-au investit deja peste 13 milioane de euro. Cu toate acestea, deşi contractul le obligă, instituţiile implicate sînt incapabile să ofere tinerilor absolvenţi posturi în administraţia publică.

Început cu mare tam-tam în 2004, sub sloganul "Cariera ta, o şansă pentru România", programul BSGR nu a făcut decît să dea bine în rapoartele europene. În spatele proiectului, finanţat în proporţie de 90% prin Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului (MECT), nu a existat niciodată vreo dorinţă reală de reformare a administraţiei publice. La patru ani de la iniţierea acestui program, deşi le-au fost garantate posturi de manageri publici la finalizarea studiilor, nici un absolvent BSGR nu are acest statut. La Senat, Camera Deputaţilor, Preşedinţie, dar şi în alte instituţii publice aceste posturi nici măcar nu există în organigramă, iar acolo unde există postul se ocupă prin concurs.

Citeşte mai mult în Jurnalul Naţional

Acest aticol a fost preluat de :

Hotnews, Mediafax.ro, Roportal.ro, Newsreport.ro

Inceput cu mare tam-tam in 2004, sub sloganul "Cariera ta, o sansa pentru Romania", programul Bursa Speciala Guvernul Romaniei (BSGR) nu a facut decat sa dea bine in rapoartele europene. S-au cheltuit sase milioane de euro pentru a pregati manageri publici in universitati din strainatate, iar rezultatul a fost nul, afirma Jurnalul National, in editia online de sambata.

In spatele proiectului, finantat in proportie de 90% prin Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului (MECT), nu a existat niciodata vreo dorinta reala de reformare a administratiei publice. La patru ani de la initierea acestui program, desi le-au fost garantate posturi de manageri publici la finalizarea studiilor, nici un absolvent al programului Bursa Speciala Guvernul Romaniei nu are acest statut. La Senat, Camera Deputatilor, Presedintie, dar si in alte institutii publice aceste posturi nici macar nu exista in organigrama, iar acolo unde exista postul se ocupa prin concurs.