Delia MATEIAS

Imprimare
PDF

Delia Mateias

Aria de specializare a Deliei consta in leadership-ul si managementul educational in toate sectoarele educationale, completate de cei 9 ani de experienta in organizatii educationale (coordonator national in Romania al unui proiect european educational, colaborator cu Academia Romana in proiecte educationale) si un MPA in Educational Leadership and Management, Newcastle Univesity, UK.

Principalele cursuri:
  • Conducere şi Management Strategic Educational;
  • Inteligenta Emotionala si Leadership;
  • Managementul Schimbării în Organizatii Educationale;
  • Managementul Resurselor Umane în Educaţie;
  • Management Intermediar în Educaţie;
  • Strategii şi Metode de Cercetare.
Dimensiunea internationala a studiilor de master i-au oferit oportunitatea sa dobandeasca o mai buna intelegere comparativa a organizatiilor educationale, o abordare practica privind cele mai noi concepte si tendinte in management si leadership educational. Astfel, Delia a dobandit o intelegere critic-reflectiva, dar totodata practica a problemelor cheie din domeniul educational.

Coordonator national in Romania al unui proiect european- “Evaluarea Sitelui European: Mediul Inconjurator pentru Tinerii Europeni” (http://ec.europa.eu/environment/youth/), Delia a implementat strategii inovatoare de management educational, promovand la toate nivelurile problemele mediului inconjurator si in consecinta, stimuland implicarea unui numar semnificativ de participanti (cadre didactice si alti specialisti educationali, elevi, parinti, etc.). Raportul si concluziile stabilite in urma proiectului au fost foarte apreciate de catre Comisia Europeana, European Schoolnet, urmand ca sugestiile propuse sa contribuie semnificativ la o noua varianta a siteului European.

Spirit optimist si inovator, Delia considera ca inteligenta emotionala si creativitatea vor contribui la succesul reformei educationale romanesti si mai mult, la extinderea dimensiunii europene a educatiei.