38 de beneficiari ai Bursei Speciale „Guvernul României” riscă dosare penale cu universităţile străine întrucât statul român nu le-a achitat taxele de studiu

Ministerul Educaţiei a demarat cercetări pentru a afla unde au ajuns cei 70000 de euro destinaţi bursierilor

Banii pentru bursele studenţilor români din străinătate-sub semnul fraudei
Studenţii români beneficiari ai Bursei Speciale „Guvernul României” sunt la un pas de a fi daţi în judecată de universităţilor din străinătate, întrucât banii pe care statul român trebuia să-i vireze pentru a acoperi taxele de şcolarizare au dispărut fără urmă. În urma unei întâlniri pe care au avut-o, ieri, cu ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, reprezentanţii Alianţei Naţionale a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR) au declarat că nimeni nu ştie în prezent ce s-a întâmplat cu cei 70000 de euro destinaţi achitării taxelor de şcolarizare aferente celui de-al doilea semestru, existând anumite suspiciuni cum că respectiva sumă ar fi fost deturnată. „Nu ştim unde sunt banii.

Doamna ministru a precizat că sunt o serie de cercetări şi că s-ar putea ca banii să fi ajuns la anumite persoane necuvenite. A spus că va răspunde în cel mai scurt timp la adresa noastră şi că va da mai multe detalii”, ne-a spus Cezar Hâj, preşedintele ANOSR. Treizeci şi opt dintre cei o sută de bursieri aşteaptă de două luni ca sumele să fie virate în conturile universităţilor, astfel încât să-şi poată continua studiile. Conform preşedintelui Asociaţiei Beneficiarilor Bursei Speciale „Guvernul României” , Simion Ilie, mulţi dintre aceştia se află în situaţii disperate, întrucât, pe lângă procesele penale pe care le riscă, nu îşi mai pot achita nici taxele pentru cazare şi masă.

Citeste mai mult in Gandul