Descriere generala proiect

Desfasurat de catre Centrul pentru Educatie Moderna (http://www.cfme.net) in cadrul programului de Instruire pentru Scoli dezvoltat si experimentat in 7 tari (Marea Britanie, Germania, Austria, Republica Ceha, Polonia, Slovacia, Ungaria ) proiectul  "Istorie in Imagini" a pus in centrul preocuparilor sale elevul, care, sub indrumarea profesorului  a fost capabil sa construiasca singur un instrument educational.

Intentia noastra ca ONG cu experti acreditati la nivel international a fost de a promova conceptul de cetatenie democratica europeana activa prin inversarea procedurii de concepere si difuzare a unui instrument educational.

Asadar, elevii si profesorii au pornit de la o tema simpla, istorie in imagini, si au  realizat un dosar la nivel de scoala pe un obiectiv din Bucuresti deducand prin cercetare individuala si colectiva implicatiile transformariilor asupra mediului in timp, intelegand conceptul de dezvoltatre durabila. Elaboarand un instrumemt educational (pagina Web/DVDCD) minimal testat in mod constant in Scoala Vasile Alecsandri s-a dat startul realizarii unui instrument educational complex interactiv si complementar manualului deja existent de educatie a mediului (baza de date elearning, site interactiv educational, pachet TIC cu scop formativ-informativ pentru profesori si elevi, pachet de teme de cercetare si exploatare prin educatie non formala). 

Obiectiv general

Crearea unei baze elearning de date  in vederea asigurarii intelegerii evolutiei culturii, a mediului si a societatii in general.

Obiective specifice

•    Realizarea unui instrument TIC de lucru pentru 6 profesori din invatamantul preuniversitar romanesc pentru disciplina educatia mediului.
•    Instruirea elearning asistata a celor 19 beneficiari ai proiectului.
•    Identificarea intr-un interval de 2 saptamani, in Bucuresti a 20 de obiective de studiu interdisciplinar.
•    Organizarea pentru un interval de 7 zile lucratoare a unei expozitii cu caracter informativ-formativ pentru 13 elevi ai scolii, in cadrul Muzeului National de Istorie din Bucuresti.
•    Realizarea de catre grupul tinta a unei pagini web  de prezentare a proiectului (fotografii expozitie, scurt istoric de insotire a fotografiilor, interviu cu istorici romani)

Solicitant

Asociaţia Beneficiarilor Bursei Speciale "Guvernul României" (ABBSGR)

Parteneri

Centrul pentru Educatie Moderna, (CZ) cu sediul in Praga 8, Pobřežní 34, 186 00 Republica Ceha Tel.: +420 234 705 524, fax: +420 234 705 520
reprezentat prin Director, Jan Kala,

 MUZEUL MUNICIPIULUI BUCURESTI, cu sediul in Bucureşti, Bulevardul I.C. Bratianu 2, Sector 3, Telefoane: (+40 21) 313 85 15, (+40 21) 315 68 58, fax: (+40 21) 310 25 62
reprezentat prin Director,  Doctor Ionel Ionita,

PRIMARIA MUNICIPIULUI BUCURESTI, cu sediul in Bucureşti, Bd. Regina Elisabeta nr.47 sector 5, cod poştal 050013, Romania, Tel.: 021 305.55.00
reprezentata prin Primar General, Sorin Mircea Oprescu,

UNIVERSITATEA TEHNICA DE CONSTRUCTII BUCURESTI,  Departamentul de Limbi Straine si Comunicare, Specializarea Traducere si Interpretare, cu sediul in Bucuresti, B-dul Lacul Tei, Nr.124, sector 2, 020396, Romania, Tel: 021-2421208 Fax: 021-2420781
reprezentata prin Director Departament- Zoia Manolescu si  Elena - Cristina Zamfir, student in calitate de voluntar (servicii de traducere romana – engleza)

si

SCOALA GENERALA  Nr. 118 „VASILE ALECSANDRI”, cu sediul in Bucuresti, Stirbei Voda Nr 32-34 , sector 1 , Romania, Tel / fax: 3138287
reprezentata prin Director Anca Tosa

Echipa proiect

Manager de proiect: Mateias Delia Elena
Experti: Ilie Simion, Radu Oprea, Ivan Claudiu, Cristina Zamfir

Consultant juridic: Olteanu Sergiu
Consultant financiar: Frangeti Sinziana

Participanti:

Scoala Generala Nr.118 “Vasile Alecsandri”, Bucuresti
Beneficiari: 13 elevi si 6 profesori