Deşi guvernul a investit în specializarea lor şase milioane de euro din bani publici, instituţiile le închid uşile în nas celor care ar fi putut reforma administraţia. Două doctorate în inginerie - unul dintre ele la Bucureşti, iar celălalt la Şcoala Superioară de Inginerie din Montreal - şi aproape opt ani în care a fost asistent la Universitatea din Quebec (Canada). Acestea sunt doar câteva dintre „calificările” lui Paul Alexandru, un tânăr de 35 de ani căruia ar fi trebuit să-i deschidă uşile orice instituţie din ţară.

I s-a întâmplat însă contrariul. Nu a reuşit să obţină nici măcar un post de şef serviciu în cadrul Inspecţiei Generale din Ministerul Economiei. Motivul: concursul pe post a fost anulat, cu patru zile înainte ca el să susţină examenul. A încercat apoi la Universitatea de Construcţii. S-a oferit să se aşeze la catedră şi să le îm părtăşeas că studenţilor cu noştinţele sale. Prima întrebare care i-a fost pusă a fost însă dacă „vine din partea cuiva”.

Pentru Paul Alexandru acestea sunt departe de a fi simple coincidenţe, cu atât mai mult cu cât şi alţi colegi ai săi care au beneficiat de Bursa Specială Guvernul României şi ar fi fost supracalificaţi pentru anumite joburi au „reuşit” să anuleze concursurile organizate în instituţiile publice, imediat ce şi-au depus CV-ul.

Citeste tot articolul in Evenimentul Zilei