Participa la proiectul "Portret de bursier" !

Aici se poate descarca ghidul de interviu pentru cei care doresc sa impartaseasca din experienta, ideile sau planurile lor de viitor.

Bianca Dragan"Am vrut o provocare. Vroiam sa studiez in Statele Unite pentru calitatea educatiei si a oportunitatilor de activitati extrascolare. Dar un an de facultate in Statele Unite costa foarte mult, in jur de 50.000 USD/an. Dupa ce am castigat Bursa Speciala „Guvernul Romaniei”, ofertele financiare ale facultatilor americane nu au mai reprezentat un criteriu in a-mi alege alma mater", spune Bianca Dragan, studenta in ultimul an la Hamilton College din Clinton, New York.

Am ales Hamilton pentru ca este o facultate de elita liberal arts, ceea ce nu presupune o specializare anume, ci ofera o varietate de cursuri, de la introducere in ceramica la cursuri de drept international si negociere in politica. Hamilton este o facultate mica in mod intentional, cu aproximativ 2.000 de studenti, pentru a asigura mai multa interactiune intre profesor si student, pentru a crea un sentiment de comunitate.

Imi voi lua licenta in World Politics cu tema “Conflict si Securitate Internationala”

Sistemul american ne vrea entuziasti, curiosi, ambitiosi, implicati in a ne decide cariera; ne ofera oportunitati, ne lasa pe noi sa decidem de ce avem nevoie si in ce directie vrem sa exploram un anumit subiect.

Intr-o clasa cu zece studenti nu ai cum sa te duci la ora nepregatit, intrucat profesorii pun mare pret pe participare. Profesorii stiu numele studentilor, stiu ce interese au si urmaresc indeaproape evolutia lor academica. Hamilton College isi pretuieste studentii si ii considera suficient de responsabili incat sa ii lase sa isi creeze propria specializare, "major." Fiecare "major" are cursuri care sunt obligatorii, dar mai multe cursuri alese de student impreuna cu adviser-ul  academic - un profesor din departamentul specializarii.

Imi voi lua licenta in World Politics cu tema “Conflict si Securitate Internationala,” concentrandu-ma pe Orientul Mijlociu. Sunt privilegiata sa il am ca adviser pe ambasadorul Edward  S. Walker care este, potrivit unui articol recent al revistei TIME, unul dintre cei mai buni diplomati americani. Edward Walker a fost ambasador al Statelor Unite in Israel, Egipt si Emiratele Arabe Unite. In ciuda carierei sale prolifice, Edward Walker este foarte deschis cu studentii sai, sociabil si foarte flexibil in a se intalni cu studentii cand au nevoie de ajutor.

Hamilton vrea sa fim studenti echilibrati intelectual, dar si fizic

Hamilton ne incurajeaza sa luam cursuri si in afara departamentului in care ne specializam. Scopul este sa ne cultive curiozitatea, sa ne faca sa luam cursuri despre ale caror subiecte nu stim nimic. De exemplu, am luat un curs de istoria jazzului, de antropologie a Japoniei si de cativa ani invat limba araba. Am luat si lectii private de pian din pura curiozitate si am avut surpriza sa constat ca Hamilton platise jumatate din costul lor ca sa ma sustina in noua pasiune.

Hamilton vrea sa fim studenti echilibrati intelectual, dar si fizic. In anul intai, Hamilton cere tuturor studentilor un test de fitness si de inot. Daca nu reusesti sa treci aceste teste, esti obligat sa iei un curs de inot si un anumit numar de cursuri de educatie fizica, printre care si un sport – tenis, volei etc. Am luat cursuri de inot, de yoga, de squash si acum invat sa schiez. Evident, prestanta academica conteaza enorm, mai ales in cazul meu ca beneficiar al Bursei Speciale „Guvernul Romaniei.” Atat timp cat guvernul roman investeste in educatia mea la o facultate americana sunt obligata sa indeplinesc cele mai inalte standarde academice, ceea ce mi se pare normal.

Citeste articolul complet pe Hotnews.ro