Asociatia Beneficiarilor Bursei Speciale « Guvernul Romaniei » (ABBSGR) saluta dorinta Guvernului României de a investi 500 de milioane de euro într-un proiect de eGovernment românesc denumit generic eRomania, dar considera esential ca acest proiect sa fie unul DESCHIS atat in faza de proiectare, cat si in faza de implementare a lui.

In acest sens …

I) ABBSGR adera la cele 7 principii promovate in Manifestul pentru un proiect deschis eRomania initiat de Asociatia pentru Tehnologie si Internet (APTI), si anume :

  1. Accesul deschis la întreg conţinutul creat în cadrul proiectului, disponibil pe Internet
  2. Publicarea într-un format deschis a tuturor datelor publice obţinute în cadrul unei activităţi finanţate cu bani publici
  3. Reutilizarea conţinutului deja disponibil pe Internet. (inclusiv cel pus de instituţii publice)
  4. Utilizarea formatelor şi standardelor deschise în cadrul proiectului eRomania
  5. Publicarea tuturor programelor de calculator dezvoltate din bani publici pe un site specializat şi sub licenţe deschis
  6. Respectarea standardelor de accesibilitate
  7. Realizarea unor proiecte necesare pentru domeniul public, nu concurarea cu sectorul privat

Detalierea fiecarui principiu se poate regasi aici, iar proiectul MCSI poate fi consultat aici.

Manifestul cere un lucru firesc, si anume organizarea de către Ministerul Comunicatiei si Societatii Informationale (MCSI) a unei dezbateri publice la care să participe toţi cei intersati de proiectul eRomania, în cadrul căreia să se discute aceste principii.

II) ABBSGR decide sa sprijnine activ demersul de implicare civica initiat de APTI, prin activarea networkului propriu.

 

Cum puteti ajuta initiativa?


1)    Semnati manifestul trimitand datele dvs. si adeziunea dvs. pentru Manifest la adresa Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza pana pe data de 14.04.2010

Pentru Organizaţii/Iniţiative - vă rugăm să precizaţi numele organizaţiei sau iniţiativei, numele dumnevoastră, precum şi poziţia în Organizaţie/Iniţiativă. Dacă doriţi, puteţi menţiona şi site-ul organizaţiei.
Pentru Persoane Juridice - vă rugăm să precizaţi numele firmei, numele dumnevoastră, precum şi poziţia în firmă. Dacă doriţi, puteţi menţiona şi site-ul firmei.
Pentru Persoane Fizice - vă rugăm să precizaţi numele dumnevoastră şi dacă doriţi, titlul, funcţia ocupată, oraşul şi adresa de web a paginii dumneavoastră.

2)    Trimiteti un mail sau un instant-message cu linkul catre Manifest (http://www.apti.ro/proiect-deschis-eRomania)  la toate persoanele din lista ta.

 

III) ABBSGR creeaza sub licenta Creative Commons 2 bannere flash cu scopul de a mari potentialul viral al Manifestului.Daca ai un site sau un blog publica cele 2 bannere create de ABBSGR si propune altor site-uri sa faca acelasi lucru

Descarca bannerul 1

Copiaza codul banerului 2 in paginile siteului tau.

 

 

 

Asteptam cu interes feed-backul vostru prin postarea de comentarii la acest articol.