Inscrierile pentru cel mai amplu program national de burse private pentru masteranzi si doctoranzi, Orizonturi Deschise, derulat de Fundatia Dinu Patriciu pentru al patrulea an consecutiv, se vor desfasura in perioada 15 aprilie – 15 iunie 2011.


Prin acest program, Fundatia Dinu Patriciu acorda anual 100 de burse in valoare individuala de 15.000 USD pe an, pe toata perioada programului de pregatire. Programul Orizonturi Deschise se adreseaza tinerilor care doresc sa urmeze programe de master sau doctorat la cel mai inalt nivel, in cadrul universitatilor de prestigiu din afara tarii. Pentru a se inscrie, candidatii trebuie sa fie cetateni romani si sa fie admisi la universitati de top din lume. Pentru anul academic 2011-2012 vor fi acordate 100 burse impartite astfel: 28 pentru bursierii din anii trecuti care au un program mai mare de un an si si-au mentinut rezultatele academice si 72 pentru noii bursieri.
Cele 72 de burse sunt impartite pe domenii dupa cum urmeaza:
  • stiinte economice – 18 burse,
  • stiinte exacte, inginerie si IT – 18 burse,
  • stiinte sociale si stiinte umane – 18 burse,
  • medicina, biologie si stiintele mediului – 7 burse,
  • arhitectura, design si arte plastice – 6 burse
  • alte domenii – 5 burse.

Cei interesati se pot inscrie completand formularul online care poate fi accesat intre 15 aprilie si 15 iunie 2011 la adresa de internet https://candidatiorizonturideschise.fundatiadinupatriciu.ro/, urmand sa trimita prin posta, la adresa Fundatiei (Cladirea Lakeview, Bulevardul Barbu Vacarescu 301 – 311, etaj 14, sector 2, Bucuresti), dosarul de candidatura, cu toate documentele necesare. In data de 18 iulie a.c. se va face publica lista beneficiarilor programului pentru anul academic 2011-2012. Detaliile complete ale programului, dar si formularul de inscriere online sunt disponibile la https://www.fundatiadinupatriciu.ro/ro/program_detalii/2/Orizonturi_Deschise.

Sursa: RomaniaPozitivă