Participa la proiectul "Portret de bursier" !

Aici se poate descarca ghidul de interviu pentru cei care doresc sa impartaseasca din experienta, ideile sau planurile lor de viitor.

radu-simionescuA studiat in Anglia, dar s-a intors in Romania. Mai mult, nu a asteptat sa ”i se faca oferte” in virtutea faptului ca a studiat afara, ci a trecut direct la treaba. Are 25 de ani, 2 afaceri functionale (www.spyn.ro si www.andoodesign.ro) si altele in plan de dezvoltare.

Cu ce te ocupi? Si cum ai ajuns sa faci ceea ce faci acum?

Sincer nu stiu cu ce sa incep. In prezent conduc o firma de consultanta in management si una in domeniul IT&C. In paralel sunt implicat in diferite organizatii non-guvernamentale ce au ca scop principal dezvoltarea educatiei non-formale si a antreprenoriatului in randul tinerilor.

De ce nu ai ramas in Anglia, unde ai studiat?

Aceasta este intrebarea ce mi se adreseaza de fiecare data, iar raspunsul intotdeauna este acelasi. Imi iubesc tara si consider ca numai noi, generatiile tinere, putem schimba Romania numai din interiorul ei. In 2007, in urma unei competitii sub egida ONU prin Programul Natiunilor Unite pentru Dezvoltare am obtinut integral o bursa ce mi-a oferit sansa sa studiez la Universitatea Manchester, Facultatea de Stiinte Politice si Relatii Internationale. Mai tarziu am reusit sa obtin o noua bursa, de aceasta data de la Fundatia Familiei Ratiu, ce mi-a permis sa-mi continui studiile post-universitare, printr-un program masteral in Guvernare si Politici Publice, tot la Universitatea Manchester. Nu am ramas acolo pentru ca am crezut cu tarie ca in Romania pot sa ma realizez prin tot ceea ce stiu si pot sa fac. Am incredere ca aici este locul in care ma pot realiza cel mai bine.

Citeste tot...