Membru votant

Claudiu IVAN

Imprimare
PDF

Claudiu IVAN

Claudiu Ivan este de profesie sociolog, absolvent al Facultatii de Sociologie si Asistenta Sociala, sectia Sociologie, din cadrul Universitatii din Bucuresti. Si-a completat formarea cu studii postuniversitare fiind absolvent de programe de master in Romania si strainatate dupa cum urmeaza:

- master in limba engleza de analiza a politicilor publice si statistica avansata la Facultatea de Sociologie din cadrul Universitatii Leuven, Belgia (2007).
- master de Comunicare si Opinie Publica la Facultatea de Sociologie, Universitatea din Bucuresti (2003).
- master de Guvernare si dezvoltare comunitara la Facultatea de Stiinte Politice, SNSPA (2008).

In prezent domnul Claudiu Ivan lucreaza la teza de doctorat vizand "Mecanismele de implementarea a politicilor publice privind egalitatea de sansa in Romania". Termenul de sustinere a tezei de doctorat: septembrie 2009.

Din anul 2003 Claudiu Ivan este expert in cadrul Agentiei pentru Strategii Guvernamentale din cadrul Guvernului Romaniei unde se ocupa de managementul proiectelor de cercetare sociala.
Aceasta postura i-a dat prilejul sa devina familiar cu specificul de functionare al mecanismului administrativ si deficientele acestuia.

Apropiatii lui Claudiu Ivan sunt unanimi in a recunoaste cerbicia in atingerea obiectivelor si echilibrul manifestat in momentele de incordare si provocare.

Află mai multe citind CV-ul complet

Delia MATEIAS

Imprimare
PDF

Delia Mateias

Aria de specializare a Deliei consta in leadership-ul si managementul educational in toate sectoarele educationale, completate de cei 9 ani de experienta in organizatii educationale (coordonator national in Romania al unui proiect european educational, colaborator cu Academia Romana in proiecte educationale) si un MPA in Educational Leadership and Management, Newcastle Univesity, UK.

Principalele cursuri:
  • Conducere şi Management Strategic Educational;
  • Inteligenta Emotionala si Leadership;
  • Managementul Schimbării în Organizatii Educationale;
  • Managementul Resurselor Umane în Educaţie;
  • Management Intermediar în Educaţie;
  • Strategii şi Metode de Cercetare.
Dimensiunea internationala a studiilor de master i-au oferit oportunitatea sa dobandeasca o mai buna intelegere comparativa a organizatiilor educationale, o abordare practica privind cele mai noi concepte si tendinte in management si leadership educational. Astfel, Delia a dobandit o intelegere critic-reflectiva, dar totodata practica a problemelor cheie din domeniul educational.

Coordonator national in Romania al unui proiect european- “Evaluarea Sitelui European: Mediul Inconjurator pentru Tinerii Europeni” (http://ec.europa.eu/environment/youth/), Delia a implementat strategii inovatoare de management educational, promovand la toate nivelurile problemele mediului inconjurator si in consecinta, stimuland implicarea unui numar semnificativ de participanti (cadre didactice si alti specialisti educationali, elevi, parinti, etc.). Raportul si concluziile stabilite in urma proiectului au fost foarte apreciate de catre Comisia Europeana, European Schoolnet, urmand ca sugestiile propuse sa contribuie semnificativ la o noua varianta a siteului European.

Spirit optimist si inovator, Delia considera ca inteligenta emotionala si creativitatea vor contribui la succesul reformei educationale romanesti si mai mult, la extinderea dimensiunii europene a educatiei.
 

Radu OPREA

Imprimare
PDF

Radu OPREA

A decis sa se specializeze intr-un domeniu oarecum nou pentru societatea romaneasca, dar si cea internationala, numit “politici publice.” A urmat cursurile Facultatii de Politici Publice din cadrul Universitatii Pepperdine din Los Angeles, SUA. In 2008, a obtinut Diploma de Masterat in Politici Publice, cu dubla specializare in Economie si Politici Regionale si Locale.

Practica la Cabinetul Primarului din Los Angeles, munca in domeniul imbunatatirii serviciilor publice din California, studiile de masterat dar si cele de licenta obtinute in tara, experienta practica in administratia romaneasca si mediul privat romanesc si international, il recomanda pentru a contribui la imbunatatirea administratiei publice romanesti. Un prim inceput il consituie proiectul www.politicipublice.ro.

Află mai multe citind CV-ul complet

Codru VRABIE

Imprimare
PDF

Codru Vrabie

Trainer şi consultant în domeniul administraţiei publice şi al dreptului fundamental la bună administrare, Codru are o experienţă consistentă în problematica managementului public şi nonprofit, fiind preocupat de problemele capacităţii administrative şi dezvoltării instituţionale, de dezvoltarea strategică a unei instituţii/organizaţii, de lupta împotriva corupţiei şi de transpunerea în legislaţia românească a acquis-ului comunitar. 
Codru este un om energic, bine organizat şi orientat către rezultat, fiind la fel de eficient atunci când lucrează individual sau în echipă, având o bună capacitate de analiză, sinteză şi evaluare, experienţă în cercetare, advocacy şi procese de consultare a societăţii civile, respectiv cunoştinţe solide asupra afacerilor publice.  Codru a fost selectat în 2005 şi a beneficiat de Bursa Specială a Guvernului României în 2006-07, urmând să lucreze timp de 3 ani în sectorul public din România, în calitate de consilier contractual ori responsabil de proiect.
Codru a lucrat timp de 10 luni la Camera Deputaţilor a Parlamentului României, în calitate de consilier, cu rolul de-a planifica implementarea unor prevederi din Tratatul de la Lisabona.  Rezultatul negativ al referendumului irlandez a contribuit, printre altele, şi la despărţirea lui Codru de slujba de la Parlament.  Totuşi, cu aproape 10 ani de experienţă în sectorul non-profit, Codru este, din Iulie 2007, reprezentantul organizaţiilor societăţii civile în Consiliul Naţional de Integritate.